close menu

proodoseoe.gr |Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης |EOE - Header Section

proodoseoe.gr |Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης |EOE - Main Section

proodoseoe.gr |Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης |EOE - Main Component

Η Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης εισέρχεται στο 73ο έτος λειτουργίας και δραστηριότητάς της. Η δραστηριότητα αυτή υπήρξε συνεχής και ιδιαιτέρως παραγωγική, ανεξάρτητα από την εποχή, τις δυσκολίες και τις αλλαγές στο επιστημονικό και το ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας. Η περίοδος που διάγουμε, χαρακτηρίζεται από πολλές αντιξοότητες, τις οποίες ζούμε όλοι οι Έλληνες. Επιπρόσθετα, ιδιαίτερα για τον κλάδο της Οδοντιατρικής, η υπερπροσφορά και υπερπληθώρα πληροφοριών με αμφίβολη συχνά εγκυρότητα, κυρίως από το διαδίκτυο, έχουν οδηγήσει σε πολλά ανησυχητικά φαινόμενα. Επιγραμματικά μόνο αναφέρω την αναστολή λειτουργίας ή τη διακοπή της έκδοσης σχεδόν όλων των εντύπων επιστημονικών περιοδικών που αφορούσαν στην Οδοντιατρική ή διάφορες ειδικότητές της, την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν αρκετές επιστημονικές εταιρείες ώστε να διατηρήσουν ένα επαρκές επιστημονικό επίπεδο κ.α. Παρά ταύτα, η Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης, στηριζόμενη στο υψηλού επιστημονικού κύρους δυναμικό της, συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια, από ιδρύσεώς της, να στηρίζει την Οδοντιατρική Εκπαίδευση και την έγκυρη ενημέρωση, του επιστήμονα και επαγγελματία οδοντιάτρου. Η εμπιστοσύνη των συναδέλφων, έρχεται ως αντίδωρο για την προσφορά της εταιρείας μας, όπως τεκμηριώνεται από τη συμμετοχή τους σε κάθε εκδήλωσή της. Αιτία για την επιτυχία όλων αυτών των επιτυχημένων ετών δραστηριότητας ήταν, είναι και θα είναι το δυναμικό της Εταιρείας, επιστήμονες που με μεράκι και ευθύνη οδήγησαν την Εταιρεία στο δρόμο της προόδου, της εξέλιξης και της αριστείας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Ακαδημία Αθηνών τίμησε την «Πρόοδο» για τη συνολική επιστημονική προσφορά της, ούτε ότι η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία την αναγνώρισε και την αδειοδότησε ώστε να παρέχει διδακτικές μονάδες στο πλαίσιο της υποχρεωτικής, πλέον, συνεχούς επιμόρφωσης.


Με την ευκαιρία της έναρξης των εκδηλώσεων της νέας χρονιάς θα ήθελα να εκφράσω τη βαθειά αίσθηση ευθύνης αλλά και την τιμή που αισθάνομαι, με την ανάληψη της προεδρίας της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης, διαδεχόμενος καταξιωμένους επιστημονικά και επαγγελματικά πρώην Προέδρους, με σπουδαία προσφορά στην οδοντιατρική εκπαίδευση στη χώρας μας.
Η έκδοση του περιοδικού «Οδοντοστοματολογική Πρόοδος», παρά τις ουσιαστικές δυσκολίες, θα συνεχίσει στο ίδιο, υψηλού επιπέδου, πρότυπο, με ύλη η οποία θα προσφέρει ό,τι πιο σύγχρονο και ταυτόχρονα χρήσιμο στον έλληνα οδοντίατρο. Αυτό αποτελεί πρωταρχική προσπάθεια αλλά και δέσμευση. Τα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και οι λοιπές εκδηλώσεις είναι σχεδιασμένες και στελεχωμένες με άριστους και καταξιωμένους συναδέλφους, από το σύνολο σχεδόν των οδοντιατρικών ειδικοτήτων. Ευελπιστώ ότι με την αρωγή του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας θα σταθώ αντάξιος της τιμής να αναλάβω την προεδρία της και μαζί να συνεχίσουμε τη σπουδαία παράδοση που έχει τοποθετήσει την Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης σε ιδιαιτέρως υψηλή θέση ως προς την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων Οδοντιάτρων.


Είστε εσείς κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ο λόγος ύπαρξης της Εταιρείας. Η συμμετοχή και η στήριξή σας στις εκδηλώσεις της Εταιρείας, θα αποτελέσει και αυτή τη χρονιά το κίνητρο για εμάς, ώστε να συνεχίσουμε την προσφορά υψηλού επιπέδου οδοντιατρικής μετεκπαίδευσης και μάλιστα σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές συγκυρίες που ταλανίζουν και τον κλάδο μας.
Θεωρώ τέλος, υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω και από τη θέση αυτή, τους Συντονιστές και τους Διδάσκοντες σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Εταιρείας μας, για την αφιλοκερδή και πρόθυμη προσφορά τους, πάντα με ενθουσιασμό και αγάπη.

ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΚΑΡΟΥΣΗΣ
Πρόεδρος της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης

PHOTO Ι. ΚΑΡΟΥΣΗΣ

proodoseoe.gr |Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης |EOE - Bottom info

proodoseoe.gr |Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης |EOE - Home Section

ΧΟΡΗΓΟΙ

1 impladend 3 dental expert
 apostolidis 6 7 8
fyripis logo 10 11 12
13 LOGO EMS